aktivnost na forumov

aktivnost na forumov

Postod spire » 10 Jul 2012, 22:04

zdravo cico Bocka
aj da svatime za ovoj period deka pticarite se zafateni so mladite, ama ne e samo ovoj period vo posledno vreme se pustame samo edni isti, so isklu4ok na mene , da ne gi nabrojuvam da ne se naluti nekoj ama i ti, i kosta i snejks i igor 72 i vule i.t.n. da ne se naluti nekoj od standardnite ako go zaboraviv ama i ovie sto gi nabrojav imaat dosta mladi ptici pa pak se na forumov i ni pomagaat nas koga nesto ne ni e jasno. (pisav ovde zasto ne sakav da mu ja zimam temata na kosta za zelentarkite)
pozdrav
spire
 
Postovi: 287
Godina: 38
Pridružio se: 08 Dec 2010, 20:03
Lokacija: skopje-dracevo

Re: aktivnost na forumov

Postod admin » 11 Jul 2012, 11:08

Spire, cve si vo pravo i zabeleskata ti e na mesto.
Megutoa jas ne možam da gi ubedam po starite i po iskusnite da pokažat pogolema aktivnost na forumov.
Sekade na skoro site forumi najdobrite ptičari samo povremeno pratat što se slučuva i retko koga ke se pojavi nekoe po komplicirano prašanje togaš po nekoj ke se pojavi.
Vo megusebni razgovori skoro site dokažani ptičari identično razmisluvaat i se revoltiraat koga na forumot ke se pojavat provokatori koj sakaat da omalovažuvaat, navreduvaat ili da delat lekcii istaknuvajki arogancija so koja stvaraat omraza kaj drugite aktivni členovi.
Ima i takvi koj se krijat pozadi tugi iminja misleejki deka nema da bidat otkrieni pa si dozvoluvaat nekorektno odnesuvanje kon svoite kolegi ptičari.
Navistina i mene mnogu mi e žal što našiot poznat Dragan Čamilović poradi ovakvi slučuvanja izbegava da pišuva pogotovo koga se raboti za davanje odgovori kaj bolnite ptici.
Interesen podatok e i ovoj: poveketo stari iskusni i dokažani ptičari neznaat da se koristat so kompjuter i što e naj tragično ne pokažuvaat nikakov interes kon ovaa IT tehnika koja e neophodna vo ova vreme.
Nie vo Makedonija imame i ptičari koj svesno izbegavaat da se eksponiraat na forumi imajki iskustvo od našata malograganština, zavisnost i pakost koj odredeni ptičari ja nosat vo sebe.
Možda ste primetile ima i takvi koj sakaat sekade da dadat svoj komentar pri toa kopirajki tugi znaenja prevzemeni od internet i prepišuvaajki gi kako svoj trud.
Jas kako administrator se trudam da go održam nivoto na forumov pri toa vodejki smetka da istiov funkcionira kako što e zamislen onaka kosmopolitski.
So zadovolstvo možam da konstatiran deka edinstveno na ovoj forum može sekoj člen da pišuva na svoj majčin jazik a za prevod ostanuva ekipata na forumov da izvrši prevod na sekoe baranje.

Pozdrav Admin :big_boss:


Spie, sve si u pravo i primedba ti je na mesto.
Međutim ja ne mogu da ubedim starije i iskusne ptičare da se više angažiraju na forumu ali nažalost ova ista stvar dešava se i na ostalim forumima.
Retko kad se pojavi po neki od poznatih ptičara sa svojim komentarom i to isključivo ako se radi o nekoj posebnoj temi.
U međusobnom razgovoru sa vrhunskih ptičara uvjek dobijam isti odgovor, ljudi jednostavno ne žele ulaziti u polemike sa određenih članova kojima forum služi isključivo da nekoga provociraju, omalovaže i sličbno.
Ima i takvih koji žele da se nameču u svakoj temi i sa svojom arogancijom da simuliraju veliko znanje a da pri tome prepisuju i skidaju stvari sa interneta prestavljajuči da su to njihovi trudovi.
Ima svakakvih ptičara, neki ne žele da se prestave pod svoje ime i mesto življenja boječi se da ne budu otkriveni jer uglavnom svi se dobro znamo ko koliko vredi :confuseds:
Jako mi je žao što ne mogu ubediti Dragana Čamiloviča da uzme aktivno učešče na forumu, pogotovo kad se radi o nekim bolestima kod ptice.
Ima i takvih koje ne umeju služiti se sa kompjuterima a to nažalost su večinom starii ptičari od kojih ima šta da se nauči, poznajem i takvih vrhunskih ptičara u Makedoniju koji ne žele da se eksponiraju jer zgroženi su od malograganštine, prostotilik i zavist određenih ptičara.
Kao Admin na ovom forumu trudim se da održim nivo foruma onako kako je i kosmopolitski zamišljen, odnosno da svaki član može na forumu pisati na svoj materni jezik a za prevod potrudi če se ekipa ovog foruma da to uradi.
Nadam se da če ovaj tekst isprovocirati vrhunske ptičare i samim time pokazat če se veča aktivnost sa njihove strane.

Pozdrav Admin :big_boss:
Korisnikov avatar
admin
Site Admin
 
Postovi: 727
Pridružio se: 29 Sep 2009, 03:56

Re: aktivnost na forumov

Postod oktar » 07 Dec 2012, 19:05

Mene mi smeta sto po izvesno vreme koga ne sum aktiven me brisi ADMIN ot od forumot,a zafaten sum i nemam vreme sekogas da kisnam na kompj.Veke tret pat se navrakjam na ovoj forum no mojot profil e izbrisan pa povtorno moram da registriram nov.Znam deka sum kriv sto ne sum aktiven no takvo e tempoto na denesniot zivot dali mozi da se prifati ovaa moja sugestija i da si ostanat profilite trajno i pokraj neaktivnosta. Mnogu pozdrav i Vi blagodaram za razbiranjeto.

PS
Ve molam za kulturni i civilizirani debati i diskusii vo makedonija poveke nevozmozno e da se diskutira na forum civilizirano segde samom navredi omalovazuvanje ismejuvanje i vregjanje,smetam deka tuka ne e taka i deka pticarskata kultura e na povisoko nivo.
Blagodaram.


Zdravo oktar,
Moram da Ti priznaam deka poveke mi se dopadna ona što go napiša vo POT SKRIPTUMOT, bidi siguren deka mnogo strogo se vodi smetka da na forumov se održuva edno korektno i visoko nivo na komunikacii.
Imalo i slučaevi od razni provokatori i nekorekni postiranja, megutoa istite tie členovi bile banirani, za sreka toa se nekolku poranešni členovi.
Što se odnesuva do Tvojot predlog moram da konstatiram deka si kontradiktoren zatoa što i samiot napomenuvaš deka veke tri pati se začlenuvaš na forumov poradi tvojata NE AKTIVNOST.
Kako da se razbere faktot koga poveke od tri meseci ne se pojavuvaš na forumov ???
Kako bi funkcioniral ovoj forum ako sekoj člen se pojavuva ednaš vo 100 dena ?
Zatoa prihvatigo ova pravilo na forumov i doprinesi da istiot dobie vo kvalitet so Tvoeto redovno prisustvo.

Pozdrav od Administratorot :big_boss:
oktar
 

Re: aktivnost na forumov

Postod oktar » 07 Dec 2012, 20:53

Dobro,prifakjam samo koga se nema vreme- se nema,visha sila.
So brishenjeto na clenovi samo ne se brishi samo chlenot tuku se brishi aktivnosta tragata shto ja ostavame, a sve se e na dobrovolna baza znaci dobrovolno se zaclenuvam i dobrovolno ucestvuvam vo aktivnosta nigde nemam sretnato forum kade bi se brishele cenovi zaradi neaktivnost.
Moja sugestija e da ne gi brishite clenovite se samo zaradi bogatstvoto na forumot istavete nekoj da pauzira mozebi ke se vrati po 6-7-10 meseci,nishto ne se postignuva ako nekoj go kaznuvate so brishenje.Moja sugestija e toa oti smetam e greshka so sila ubavina ne biduva,Vie postapete kako sakate,i sepak ne cuvstvuvajte obvrska da mi odgovorite ne bi sakal za ova da vodime polemika.samo imam dobra namera .pozdrav.Ratko.

Ratko, polemika na ovaa tema nema potreba da se vodi, moja obvrska kako Administrator e da ve upatuvam i da vi odgovaram na vašite postaveni prašanja.
Dobrata namera sekogaš e rado prihvatena pa veruvam deka vo naredniot period nema da pravite tolkavi dolgi pauzi.

Pozdrav od Administratorot :big_boss:
oktar
 


Povratak na FORUMSKA SOBA

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron