Počituvani členovi na ovoj forum, vo posledno vreme se ukaža potreba da vo ovoj moment kako Administrator iznesam nekoj svoi viduvanja okolu koristenjeto na forumov.
Vo poveke navrati se pojavuvaat razni diskusii pri toa upotrebuvajki navredi i provokacii od sekakov vid ali bar dosega bile vo granicite na dozvolenoto, imaše i takvi členovi koj gi prekršiva pravilata na forumov pa bea banirani.
Odamna znam deka mnogu od členovite se registriraat so poveke iminja na forumov i ako toa ne dozvoleno no zasega toa go tolerirame se dodeka ne se prekršat pravilata na forumov.
Ima i takvi ptičari koj se registriraat pod lažni iminja i lokacii sakajki da go sokrijat svojot identitet.
Zatoa sakam vo ovaa prilika da ve upoznaam so slednovo:
Ovoj forum e vo sklop na otkupena web stranica koja e registrirana kaj server koj e pod kontrola na nadležnite organi.
Što sakam da kažam, sekoj registriran clen na forumov pored svojte podatoci što gi ostava na forumov automatski ja ostava i svojata IP adresa od koja adresa možam da dojdam do nekoj podatoci.
Vo kolku imam problem so nekoja IP adresa preku mojot server se podnesuva baranje do državnite organi koj ni ja garantiraat sigurnosta na web stranicata i odma ja locirame lokacijata odnosno vašiot provajder dolžen e da ni ja kaže vašata adresa i registracija.
Zatoa sakam dobro namerno da gi predupredam site onie koj se služat so nedozvolenite pravila od ovoj pravilnik da ne pokušavaat da se služat so ovie raboti bideejki ednostavno ke bidat banirani.
Vo kolku se pojavat nekoj zakani kon administracijata na forumot ke se prevzemat zaštitnite merki odnosno ke se pobara pomoš od ministerstvoto za vrski odnosno od pred nekoj den iskoči zakon so koj se ovlastuva i ministerstvoto za vnatrešni raboti da go otkriva sekoj koj ja zlo upotrebuva elektronkata komunikacija vo site oblici.
Se nadevam deka korisno ke deluva ovaa informacija kaj site lojalni členovi na ovoj forum.
Pozdrav od Administratorot